dissabte, de juliol 19, 2008

Tots podem mostrar-nos ambigus en certs moments

Dies després de publicar l'entrada sobre les mentides derivades de l'ambiguetat vaig tenir l'oportunitat de comentar la idea amb en Shane Martin Coughlan. La visió que em va donar estava orientada en concret cap a les empreses en la seva relació amb el programari lliure. Em va dir que tot i que en una organització poden trobar-se persones i directius convençuts de la bondat d'un canvi d'orientació, no vol dir que totes les persones i directius que formen l'organització hi puguin estar d'acord, i que tot i que hi podessin arribar a estar, caldria permetre un temps prudencial de transició (proporcional potser a la mida de l'entitat) durant el qual les declaracions i accions d'uns i altres membres de la organització podrien arribar a semblar contradictòries.

Això mateix podria arribar a aplicar-se també a governs i partits polítics i fins i tot a persones individuals en ple període de reflexió. De fet sempre he pensat que cal que tots continuem evolucionant i aprenent i admeto que la visió de noves perspectives poden fer-nos canviar d'ideari i fer-nos aparèixer als demés com a poc coherents, contradictoris i ambigus.

Tot i aquest aclariment, mantinc el que afirmo en l'anterior entrada en el sentit de que per a mi les pitjors mentides continuen essent les que es deriven de les ambigüetats (ara si, ara no) mantingudes per entitats i persones orientades a crear confusió i manipular maquiavelicament als demès.